Afbeelding
Foto: Pixabay

Adviesraad Sociaal Domein organiseert bijeenkomst over ouderenmishandeling

Actueel 541 keer gelezen

Brielle - De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) organiseert op 13 november 2018 een themabijeenkomst over ouderenmishandeling. De bijeenkomst is voor ouderen, vrijwilligers en mantelzorgers. Hiermee hoopt de ASD dat zij signalen van ouderenmishandeling beter kunnen herkennen en weten wat ze er vervolgens tegen kunnen doen.

De bijeenkomst is in de Vlinderhof (Ommeloop) en begint om 15:00 uur. Inloop is om 14:30 uur. Aanmelden kan via pl.vanmunster@brielle.nl, 0181 – 47 11 57 of het intekenformulier bij de Vlinderhof. Mishandeling van ouderen kan op verschillende manieren plaatsvinden. Niet alleen lichamelijk of psychisch, maar ook verwaarlozing en financiële uitbuiting vallen hier bijvoorbeeld onder. Veel ouderen durven of kunnen hier niet over praten. Bovendien komt ouderenmishandeling op verschillende plekken voor. Daarom is het belangrijk dat niet alleen professionals maar ook vrienden, kennissen en familieleden hier alert op zijn. 

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst geven sprekers van verschillende organisaties informatie over ouderenmishandeling. Zo komen de politie, Veilig Thuis en Rabobank aan bod. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om hun vragen te stellen. De middag wordt om 16:30 uur afgesloten met een drankje/hapje.

Meer informatie over ouderenmishandeling via www.veiligthuisrr.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant