Fons Löbker Prijs of het Chocolade Masker? | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
De deelnemers worden naar een plek gebracht waar zij de ruimte hebben om zich te presenteren
De deelnemers worden naar een plek gebracht waar zij de ruimte hebben om zich te presenteren (Foto: )

Fons Löbker Prijs of het Chocolade Masker?

  •   54 keer gelezen   Actueel

Brielle - Volgende week is het weer 5 december en dat betekent de Brielse Maskerade. Vanaf 18.30 stroomt het publiek dan naar de binnenstad, om de Maskeradegangers te aanschouwen.

Anke Deden is elk jaar, nu al voor de zesde keer, samen met twee vriendinnen een opvallende verschijning op de Maskerade. "Eigenlijk zijn we pas vrienden geworden door de Maskerade zelf" zegt Anke, "Ik had zin om mee te doen, maar niet in mijn eentje. Toen ik dat tegen Robert Jansen zei, antwoordde hij me dat zijn vrouw hem precies hetzelfde had gezegd. Eline had een vriendin Carola en zo is het gekomen."

"We beginnen altijd al vroeg. Na de zomervakantie komen we voor het eerst bij elkaar. Soms duurt het best een tijd voordat we met een leuk idee komen. We moeten het er met zijn drieën over eens zijn." De Fons Löbker Prijs hebben de dames nog nooit gewonnen. Anke schiet in de lach. "Wij zijn altijd al maanden aan het voorbereiden en toch hebben we nog nooit de prijs gewonnen. Maar daar doen we het ook helemaal niet voor. We vinden het gewoon heel leuk om mee te doen en hebben al maanden van te voren de grootste lol."

Dit jaar is ook de Brielse middenstand betrokken bij de Maskerade. In vijf etalages van Brielse winkels is een masker "verstopt" en degene die al deze maskers vindt, maakt kans op een bijzondere prijs, een prachtig chocolademasker gemaakt door 'Het Doosje van Lobs'. Dus ga eens kijken. Als je de maskers alle vijf gevonden hebt, schrijf je een e-mail met de namen van de winkels aan werkgroep-maskerade@outlook.com . Op 5 december om 20 uur bij de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt wie het chocolademasker gewonnen heeft.

Het belooft een bijzondere Maskerade te worden dit jaar, want ook het speciale Maskerademasker wordt dit jaar voor het eerst aan het publiek vertoont. Het wordt in de optocht op een stok gedragen door Patrizia Esposito, de maakster zelf, die voor de gelegenheid in een mysterieus rood pak gekleed gaat.

Er wordt gratis glühwein en warme chocolademelk geschonken, dit jaar door De Hoofdwacht, en de oliebollenkraam op de Markt deelt gratis oliebollen uit. We raden deelnemers aan zich nu al op te geven via emailadres werkgroep-maskerade@outlook.com, maar dat kan ook op de avond zelf om 18.30 uur bij Dansschool De Werker. Van daar vertrekken de Maskeradegangers om 19 uur in optocht achter Libertatis naar de binnenstad. Ze worden naar een plek gebracht waar zij de ruimte hebben om zich te presenteren. Het publiek loopt rond. Om 19.45 uur worden de deelnemers weer door Libertatis opgehaald en naar de Markt gebracht voor de prijsuitreiking. Als afsluiting is iedereen welkom bij Dansschool de Werker voor de after-party.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>