Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Geslaagde en warme elfde editie van de jaarlijkse Scootmobieltocht

Actueel 370 keer gelezen

Brielle – Ruim voor de start gaat het zaterdag 1 juni er al ontzettend gezellig aan toe in de Infirmerie. De deelnemers, gezeten achter een kopje koffie of thee met iets lekkers, zingen onder begeleiding van het Infirmeriekoor uitbundig mee met de liedjes uit vroeger tijden zoals 'Zonnig Madeira' en 'Veel mooier dan het mooiste schilderij, ben jij mijn lieveling, ben jij'. Ook de grote groep in oranje en gele hesjes gestoken vrijwilligers, begeleiders, verkeersregelaars, en verpleegkundigen die ervoor gaat zorgen dat de elfde tocht weer veilig en zonder problemen zal kunnen verlopen, doet enthousiast mee.

Na veiligheidsinstructies van organisator Dick Korver, het op juiste hoogte stellen van enkele sturen en het in het gelid opstellen van de scootmobielen ('Opzij! Daar komt Thea!), kan er even na elven echt worden gestart. Met een stevige blaas op een toeter geeft de zelf ook meerijdende wethouder Bert van Ravenhorst het sein daarvoor. Begeleid door het lied 'W'll meet again' van het Infirmeriekoor zet de stoet van 22 scootmobielen zich dan keurig en beheerst in beweging. Het ziet er best wel indrukwekkend uit en een deelneemster zegt uit de grond van haar hart 'Dat gebeurt er allemaal in Brielle, ze doen hier echt heel veel'.

Vooraf was aangekondigd dat het een verrassingstocht zou worden en dat is het ook. De route gaat onder andere via Tinte, met de daar weer aanwezige "Molûkken", naar de Konneweg 4b. Daar wordt het tuinbouwbedrijf 'Vers van Voorne' van Jan Varekamp bezocht en krijgen de deelnemers een lunch aangeboden en een rondleiding. Het bijzondere van dit nog jonge 'bedrijf met beleving' is dat er groenten, kruiden en zomerbloeiers worden geteeld op water met voedingsstoffen. Aarde komt er alleen aan te pas voor het kiemen van de zaadjes. De prachtige, kleurrijke, bakken met zomerbloeiers zijn voorzien van een waterreservoir dat groot genoeg is om de planten een vakantie lang alleen te kunnen laten. Na afloop wordt gretig gebruik gemaakt van het aangeboden kopje koffie of thee. Niet alleen vanwege de warmte in de kassen, maar ook door de warmte in de buitenlucht. Bij vertrek krijgen alle deelnemers als cadeau een plant mee van 'Vers Van Voorne'. Dan gaat de tocht verder over de Schrijversdijk naar het Steenen Baak om langs het Brielse Meer terug te gaan naar de Rozemarijnstraat. Daar wordt iedereen nog een keer verwend met een hapje en een drankje en krijgt elke deelnemer als verrassing een mok met opdruk van de Brielse Dom, gesponsord door Veilig Verkeer Nederland.

De organisatie wil graag al degenen bedanken die de tocht mogelijk hebben gemaakt: verkeersregelaars, ritbegeleiders, EHBO, de bedrijven Albert Heijn voor de flesjes water, Primera voor de rollen pepermunt, Hokke Groenten & Fruit voor het aangeboden fruit en Medipoint dat meereed met hun bus, maar gelukkig niet voor reparaties in actie hoefde te komen. Ook is er dank aan de politie die een paar keer heeft geholpen met het stilleggen van het verkeer om de grote stoet over te laten steken.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant