Afbeelding
Foto: Niels Braal

Oudste inwoner van Brielle, mevr. Van de Merwe-Monster, 104 jaar!

Algemeen 557 keer gelezen

Brielle - Zaterdag vierde mevrouw Van de Merwe-Monster haar 104e verjaardag. Daarmee is ze de oudste inwoonster van Brielle en ook van Voorne. Burgemeester Gregor Rensen bracht haar vrijdagmiddag een felicitatiebezoek, vergezeld door de directeur-bestuurder van de Catharina Stichting, Hans Biezemans. 

Voor burgemeester Rensen was het de vijfde keer op rij dat hij bij haar een kopje koffie met gebak ging nuttigen. 

Mevrouw Van de Merwe kwam 13 jaar geleden vanuit Dordrecht in het Catharina Gasthuis in Brielle wonen. Hoewel Dordrecht altijd haar stad zal blijven, vertelde ze de burgemeester bij haar 100e verjaardag dat ze zich ook in Brielle heel goed thuis voelt. Haar gezondheid is nog redelijk goed, al is haar gezichtsvermogen en gehoor wel achteruit gegaan. Niets doen is nog niet aan de orde. Ze maakt in haar rolstoel nog dagelijks rondjes in het Gasthuis en ’s morgens traint ze nog met gewichtjes en op een speciale fiets. Op de tafels in het restaurant van het gasthuis is een foto van haar geplakt, gemaakt tijdens de laatste kerst, waarop ze met een heerlijk glas wijn te zien is.

Helaas konden er door het coronavirus de laatste maanden bijna geen bezoekers in het gasthuis toegelaten worden. Dat is mevrouw Van de Merwe en haar familie zwaar gevallen. Ook haar dochter en kleinkinderen uit Australië kunnen helaas momenteel niet naar Nederland komen om haar geluk te wensen. Maar op deze dag werd er in het gasthuis toch een bescheiden feestje voor mevrouw Van de Merwe gevierd.

Foto: Niels Braal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant