Geef inbrekers geen kans!
Geef inbrekers geen kans!

Inbrekers gaan niet op vakantie

Algemeen 276 keer gelezen

De zomervakantie is een fijne tijd. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.

Op vakantie? Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Maak met uw buren de afspraak dat zij de post weghalen, de planten water geven of de auto af en toe eens op de oprit zetten. Als u de buren niet wilt belasten, kunt u bijvoorbeeld het krantenabonnement tijdelijk stopzetten, aan PostNL vragen de post te bewaren en een ‘nee-nee’-sticker op de brievenbus plakken. Geef uw woning een bewoonde indruk als u weg bent: zet de verlichting op een tijdschakelaar, laat wat goedkoop speelgoed in de tuin achter, laat een kopje op tafel staan of wat afwas op het aanrecht. Laat kostbaarheden nooit in het zicht liggen: niet thuis en niet in de auto op vakantie. U kunt overwegen om sieraden, geld en belangrijke papieren in een bankkluis te laten bewaren.

Naast deze tips, blijft het belangrijk om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Meer informatie: www.politiekeurmerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant