Afbeelding

Kijk eens naar elkaar om!

Algemeen 198 keer gelezen

In de week van 30 september t/m 8 oktober stimuleren ze in Brielle de mogelijkheid om ‘elkaar te ontmoeten’ tijdens de week van de ontmoeting. Elkaar ontmoeten betekent ‘in verbinding zijn’ met anderen, een praatje maken met iemand, een kopje koffiedrinken, een kaartje in de bus doen… er zijn vele mogelijkheden om ontmoeting te stimuleren of om naar elkaar om te kijken.

Een voorbeeld van zo’n initiatief om ontmoeting te stimuleren is het koken door leerlingen van het Maerlant voor inwoners van Brielle. Landelijk, en dus ook in Brielle zijn er een behoorlijk aantal mensen die iedere dag alleen eten en voor zichzelf moeten koken. Samen eten en sociale contacten dragen bij aan de (mentale) gezondheid van inwoners. Het initiatief dat de gemeente start met het Maerlant maakt het mogelijk om voor een klein bedrag een gezonde maaltijd te nuttigen. Zelfs mensen met een kleine beurs, die afhankelijk zijn van de voedselbank, kunnen meedoen! De komende periode zorgt de gemeente voor vouchers in de pakketten. Deze kunnen gebruikt worden om gezellig een gezonde hap mee te eten op het Maerlant.

Ontmoeten en samen zijn geldt niet alleen voor volwassenen. Ook jongeren hebben behoefte aan in verbinding staan met iemand anders. En wat is er mooier om dit te doen bij een sportvereniging! Samen gezond bezig zijn! De gemeente Brielle kent vanuit het minimabeleid een zogenaamde Brielse klantkaart voor de jeugd. Op deze kaart wordt een bedrag gestort waarmee kinderen van 4 tot en met 17 jaar kunnen sporten. Het bedrag kan gebruikt worden om (een gedeelte van) de contributie van de sportvereniging te betalen of om deel te nemen aan jeugdactiviteiten, georganiseerd door Stichting PUSH.

Zomaar twee voorbeelden. En u kunt zelf ook veel doen! Wilt u iets organiseren in uw eigen straat, buurt of wijk om bewoners uit te nodigen elkaar te ontmoeten en iets gezelligs te ondernemen dan kunt u hiervoor een subsidie voor ‘bewonersinitiatieven’ aanvragen bij de gemeente Brielle.

Wilt u graag meer informatie over samen eten bij het Maerlant of het aanvragen van een bewonerssubsidie dan kunt u alle informatie vinden op de website van de gemeente (www.brielle.nl) Voor meer informatie over de Brielse klantkaart voor de jeugd kunt u contact opnemen met Stichting PUSH; info@stichtingpush.nl/ 0181-316688

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant