Anouk Bos promoveerde met een perfecte oefening (@Martin van Gurp)
Anouk Bos promoveerde met een perfecte oefening (@Martin van Gurp) Martin van Gurp

Eerste landelijke twirlwedstrijd bij Libertatis Primitiae

Algemeen 255 keer gelezen

Eindelijk was het dan weer zo ver. Na een coronatijd van bijna twee jaar, mocht Libertatis Primitiae haar eerste landelijke twirlwedstrijd organiseren. Afgelopen zondag was het gezellig druk in de Dukdalf.

Alle Brielse twirlsters hadden zich ingeschreven. Dat maakte de wedstrijden nog meer bijzonder. Aan enthousiasme, en kwaliteit, heeft het niet ontbroken! 

In totaal streden in zo’n tien categorieën ruim tachtig deelneemsters om de prijzen en hoopten te promoveren naar een hogere en misschien wel landelijke afdelingen. ‘Ik wil vooral, zei Ria Schrooten, dat het vandaag hier in de Brielse Dukdalf op rolletjes loopt.’ Toen alle wedstrijden erop zaten, glimde Rita van oor tot oor; ‘Nu de wedstrijden achter de rug zijn, durf ik rustig te zeggen dat ik blij ben met hoe het vandaag allemaal gelopen is.’ 

Drie Brielse twirlers deden voor de eerste keer mee. Dat waren Aurora Capello en Evy Meijburg met 1-baton en Kidstwirl en Sara Blonk met Kidstwirl. Het was de eerste keer dat in de Dukdalf het onderdeel 3-baton op het programma stond. Anouk Bos liet  voor de eerste keer zo’n oefening zien en deed dat op een meer dan verdienstelijke manier.

De verschillende Brielse teams, zoals het small team twirling, het A-large team en B-small team, deden hun oefeningen waarbij de jury meer dan tevreden was en dus de deelneemsters zelf ook. Het small team twirling en B-small team deden het zelfs zo goed, dat zij zich plaatsten voor de Nederlandse kampioenschappen in mei volgend jaar. Een prestatie die er zijn mocht!

Verschillende Brielse solisten behaalden met hun plaatsingspunten voor de eerste keer de voorronde van de Nederlandse kampioenschappen. Wat zeker ook het vermelden waard is, zei Rita Schrooten, is dat Puk van der Ende promoveerde met haar 2-baton naar de intermediate klasse en dat Anouk Bos promoveerde met haar dancetwirl naar de intermediate klasse. Tenslotte nog Fien Spoor. Zij promoveerde met haar dancetwirl naar de beginners klasse.

Tijdens de lange wedstrijddag werden de deelnemers één voor één door Aad Schrooten aangekondigd. Ze begonnen daardoor allemaal met een aanmoedigingsapplaus aan hun oefeningen. Onno Spoor was de muziektechnicus. Samen zorgden de twee mannen voor een vlekkeloze organisatie rond de in twee delen opgesplitste wedstrijdvloer. ‘Dat zou niet gelukt zijn, zonder al die andere vrijwilligers die zich vandaag van hun beste kant hebben laten zien,’ zei Rita Schrooten tot slot.

Uit de krant

Uit de krant