Door het symbolisch in de grond slaan van enkele ‘palen’ werd het feestelijke startsein gegeven voor een voorspoedige bouw..
Door het symbolisch in de grond slaan van enkele ‘palen’ werd het feestelijke startsein gegeven voor een voorspoedige bouw.. Foto: Wil van Balen

Bouw Voornesteyn van start; de aanhouders winnen!

Algemeen 410 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op maandag 15 april 2024 vierden Maasdelta Groep, Careyn, de gemeente Voorne aan Zee, aannemer BAM en een grote groep bewoners feestelijk de start van de bouw van Voornesteyn De Eik. Eindelijk, het voortraject heeft ruim 8 jaar geduurd.

Evelien Visser, communicatieadviseur Maasdelta, verwelkomde maar liefst drie wethouders van de gemeente Voorne aan Zee in Hart van Hellevoet aan de Plataanlaan. Ook oud-wethouder Hans van der Velde gaf acte de présence, hij heeft veel energie gestoken in het voortraject van deze nieuwbouw. Wethouder Igor Bal (vastgoed) had de eer om samen met vertegenwoordigers van alle partners én twee bewoners de feestelijke starthandelingen te verrichten. Door het symbolisch in de grond slaan van enkele ‘palen’ werd het startsein gegeven voor een voorspoedige bouw.

Wout van der Waal commercieel directeur Zuidwest van BAM, heeft hier alle vertrouwen in. “We doen er alles aan om over anderhalf jaar klaar te zijn en dan staat er een modern gebouw dat energiezuinig is en aan de eisen van deze tijd voldoet.”

Wethouder Aart Jan Spoon memoreerde het lange traject dat aan deze bouw is vooraf gegaan. “Al in 2015 was er sprak van deze nieuwbouw, maar de praktijk is altijd weerbarstiger dan je zou willen. Toch is er door de partners keihard aan getrokken en ik wil iedereen die heeft samengewerkt op dit dossier hartelijk bedanken.

”Bestuurder Ruud van Nieuwaal van de Maasdelta Groep noemde het gebouw “de mooiste van de te kiezen varianten” en sprak zijn tevredenheid uit over het feit dat de toekomstige bewoners niet alleen prettig kunnen wonen, maar ook elkaar kunnen ontmoeten. Arjo Hoogwerf, Directeur District Zuid-Hollandse Eilanden Careyn, dacht niet alleen aan de toekomstige bewoners. “We kijken uit naar de oplevering van dit moderne gebouw, waarin het niet alleen prettig wonen zal zijn, maar waar ook onze medewerkers hun taken op een prettige, moderne manier kunnen uitvoeren.”

Aanhouders
“De aanhouders winnen,” sprak wethouder Janneke Postma doelend op het lange voortraject. De eerste gesprekken over vervanging van verzorgingshuis Voornesteyn, dat niet meer voldeed, dateren al van 2015. “Hulde aan alle partijen en mijn voorgangers bij de gemeente dat zij hebben volgehouden. Ik zie net als u uit naar het nieuwe gebouw,” sprak zij de in grote getale aanwezige aanstaande bewoners toe.

Hart van Hellevoet wordt verbeterd
BAM bouwt de nieuwe vleugel. Het nieuwe woonzorgcentrum met de naam ‘De Eik’ krijgt de nieuwste zorgvoorzieningen. De andere vleugel met Verzorgd Wonen-woningen van Maasdelta blijft staan. De nieuwbouw wordt in het midden verbonden met het andere appartementencomplex door de ontmoetingsruimte op de begane grond. Deze ruimte, Hart van Hellevoet, wordt ook verbeterd. Er komen nieuwe toiletten, nieuwe kozijnen en een nieuwe entree aan de Plataanlaan.

Het nieuwe woonzorgcentrum wordt uitgerust met de nieuwste voorzieningen. Maasdelta wordt eigenaar van de nieuwbouw. Zorgaanbieder Careyn gaat de zorg leveren.

Het gehele gebouw omvat straks 67 zorgwoningen. Deze zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij hebben twee kamers ter beschikking en per cluster van zeven woningen één woonkamer.

De samenwerkende organisaties en bewoners kijken uit naar een mooi, fris en nieuw gebouw. De oplevering vindt naar verwachting in 2025 plaats.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant