Een monument  herinnert aan Nederlandse oorlogsslachtoffers die in Nederlands-Indie en Korea zijn begraven.
Een monument herinnert aan Nederlandse oorlogsslachtoffers die in Nederlands-Indie en Korea zijn begraven. Foto: Liesbeth Speelman

'Mooi Brielle' betekent ook 'mooie begraafplaatsen'

Actueel 781 keer gelezen

Brielle – Een prioriteit in Brielle is het onderhoud van de begraafplaatsen. Het onderhoud hoort bij de plannen voor een 'mooi Brielle' in de kadernota 2019-2022.

Gestreefd wordt naar niveau 'A', het allerhoogste niveau voor groenonderhoud dat bij gemeenten kan worden toegepast. In 2020 zullen de begraafplaatsen van Zwartewaal en Vierpolders aangepakt en in 2022 volgt de oude begraafplaats in Brielle aan de Boogerdweg. De hiervoor gereserveerde bedragen van respectievelijk € 200.000 en € 160.000 vormden geen enkel discussiepunt in de raad. D66 vond het wel te lang duren. "Het is een stukje beschaving dat onze begraafplaatsen er netjes bijliggen" zei Wim Smit (D66).

De oude begraafplaats in Brielle ziet er na een opknapbeurt een aantal jaren geleden overigens al erg goed uit. Achter het smeedijzeren hek (een gemeentelijk monument uit ca. 1842) bevindt zich een stukje cultuurhistorie. Aan een van de lanen tussen de grote lommerrijke bomen ligt het graf van de Brielse schrijver Johan Been (1859 – 1930) en zijn o.a. de graven te vinden van bekende Brielse families, als Lankhorst, Ribbe, Van Adrighem en Van den Blink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant