Cristina Vaudo aan het werk (Foto en tekst Bram Poldervaart)
Cristina Vaudo aan het werk (Foto en tekst Bram Poldervaart) Foto: Bram Poldervaart
video

Brielle achter de Voordeur met passie

Actueel 923 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 30 juni is het weer Brielle achter de Voordeur. Op wel 25 plaatsen in de Brielse binnenstad kunt u genieten van theater, muziek, dans, film, kunst in de huizen, kerken, café's, winkels en straten.

Om 12 uur wordt het festival feestelijk ingeluid, traditiegetrouw zingt dan de sopraan Graziella Frerichs u toe vanaf het balkon van Hotel de Zalm. Daarna beginnen de optredens. De locaties kunt u gemakkelijk vinden met de routekaart in uw hand.

Ik sprak met twee gepassioneerde artiesten. De Brielse Cristina Vaudo doet dit jaar voor het eerst mee. Van jongs af aan al wilde zij kunstenares worden. Haar ouders vonden het niks, maar ze heeft doorgezet. "Natuurlijk heb ik er altijd bij gewerkt, maar schilderen is mijn echte passie", zegt zij. Dat Cris van Italiaanse afkomst is, komt duidelijk tot uiting in haar mediterrane kleurenpalet. Haar gezellige atelier/galerie Voorstraat 12, hangt vol met haar kleurrijke doeken. Elke zaterdag organiseert zij hier een aanschuif-atelier, iedereen is daar welkom om zijn eigen creativiteit te ontdekken. "Mijn grootste fascinatie zijn portretten en daar wil ik ook iets mee doen bij Brielle achter de Voordeur. Onder het thema 'Speed-paint je selfie' nodig ik jullie allemaal uit om jezelf te komen schilderen." Je krijgt hiervoor precies een kwartier de tijd, dus echt een uitdaging. "Ik hoop zo een uitgebreide collectie Brielse gezichten te krijgen en wie weet kan ik die na afloop exposeren.", aldus Cris.

Als kind al was Robert Ramsaran gefascineerd door muziekinstrumenten en toen zijn vader op een keer met een gitaar thuis kwam, was hij niet meer te houden. Jarenlang speelde hij heel succesvol met zijn band op grote feesten. "We begonnen 's middags om alle apparatuur te plaatsen en 's avonds werd het altijd laat." Nu speelt hij zuiver akoestisch samen met twee andere musici: contrabas, nop-accordeon en gitaar. Ze hebben een breed repertoire van jazz, country, fado's en zelfs Nederlandstalig. "Het belangrijkste voor ons is dat we contact maken met ons publiek en we tunen in op wat zij willen horen. Daarom is elk optreden ook anders en weten we nooit precies wat we gaan spelen. Vorig jaar deden wij voor het eerst mee met Brielle achter de Voordeur. Te gek dat bij ons eerste optreden op de Markt het publiek spontaan begon mee te swingen. Muziek maken is mijn passie. Elke keer speel ik alsof het de laatste keer is, recht uit het hart." Ook dit jaar speelt Robert met zijn groep Blue Velvet Café weer in restaurant de Hooghcamer.

Brielle achter de Voordeur wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. De flyer en routekaart kunt u downloaden op www.cultuurwebbrielle.nl/bavd en is gratis verkrijgbaar bij het museum, in winkels en horecabedrijven. Op 30 juni ook op straat en op de locaties van de voorstellingen.

Filmplatform De Eenhoorn maakte onderstaande video over Cristina Vauda, die voor het eerst mee doet aan het evenement:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant