Wethouders Bert van Ravenhorst (Brielle) en Jorriena de Jongh (Westvoorne) geven het startsein (Foto: Jos Uijtdehaage)
Wethouders Bert van Ravenhorst (Brielle) en Jorriena de Jongh (Westvoorne) geven het startsein (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

Brielle en Westvoorne stimuleren sport en beweging onder ouderen

Actueel 485 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Gemeenten Brielle en Westvoorne gaan Sportstichting Je eigen Pad financieren. De stichting zet zich in om sport en bewegen te bevorderen in Brielle en Westvoorne. Het komende jaar is er extra aandacht voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Deze week - De Week van de Valpreventie- laat Je eigen Pad ouderen gratis kennismaken met een balanstraining. Wethouders Bert van Ravenhorst (Brielle) en Jorriena de Jongh (Westvoorne) gaven het startsein voor de sportieve activiteiten. Dit doen zij afgelopen maandagmiddag in 't Dijckhuis in Vierpolders.

Om sport en beweging bij ouderen te stimuleren gaat Je eigen Pad samenwerken met lokale organisaties. Samen bieden zij de komende twee jaar allerlei cursussen aan. Naast een sportieve, gezonde insteek staan 'ontmoeten' en 'meedoen' centraal. De activiteiten sluiten goed aan op de plannen voor het tegengaan van eenzaamheid in Brielle en Westvoorne.

Sportstichting Je eigen Pad

Je eigen Pad is een initiatief van Astrid Severens en Pia de Kramer. Zij zijn beiden ervaren docenten op gebied van o.a. valpreventie, Zeker Bewegen en judo. Daarnaast is Astrid een GGZ-gecertificeerd cognitieve fitness trainer. Meer informatie over de stichting via www.jeeigenpad.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant