Ze lopen kriskras door elkaar en dat is geen toeval...
Ze lopen kriskras door elkaar en dat is geen toeval... Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Algemeen 361 keer gelezen

“Ik weet in ieder geval zeker dat de foto is gemaakt op het industrieterrein bij Brielle,” zei Joke vorige week. “Kijk maar op de foto en het gebouw op de achtergrond. Daar heeft Formido altijd gezeten.”

Hoe je de plek waar de foto van vorige week genomen werd precies moet noemen, wist ze niet. Officieel heet het daar Seggelant Noord, Vierpolders. Er zijn daar een paar evenementen geweest die in het teken stonden van old-timers. In 2011 werd het voor de eerste keer georganiseerd. De foto van vorige week is van 2012. Toen stonden daar zo'n 190 oldtimers. Een opvallende anekdote uit dat jaar:. 'een ventje vroeg wat dat nou was, terwijl hij aan de hand van zijn vader langs de old-timers liep. Dat daar is een pick-up. En terwijl een voorbijganger een foto van die vader maakte die bij het vehikel was gaan staan, vroeg de fotograaf wat het nou betekent om eigenaar te zijn van zo'n enorme wegreus.' Geen idee, zei de vader dromerig.

De foto van deze week laat geen auto zien, geen old-timers of een pick-up. Het nieuwe plaatje is wel, net als die van vorige week, in de buitenlucht genomen. Van de kinderen die te zien zijn, zullen de meesten inmiddels volwassen mannen en vrouwen zijn. De plek waar de fotograaf heeft gestaan, is niet zo makkelijk te herkennen. Er zijn geen markante aanknopingspunten. Dat het de natuur is dat de klok slaat, is wel duidelijk. Maar het is wel door de mens aangelegd groen. De mensen op de foto kwamen daar met een speciaal doel, dus niet zo maar om een frisse neus te halen. Duizelt het je inmiddels en heb je nog geen idee wat er nou precies te zien is en waarom? Kijk eens goed wat de twee peuters op de foto in hun knuistjes hebben. En waar zitten de twee tassen van de dames vol mee?

Nog één aanwijzing: ook dit jaar zal er in september weer een dag worden georganiseerd, waar een vergelijkbare foto als die uit 2012 genomen kan worden. Met deze informatie moet je het deze week doen. Schrijf naar de redactie van de krant wat jouw 'oplossing' is. Misschien sta je wel op de foto. We zijn ook benieuwd naar mooie verhalen over zo'n bijzondere dag in de 'natuur.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant