Afbeelding
stock

Celstraf voor vader die dochter jarenlang misbruikte

Algemeen 312 keer gelezen

Rotterdam/Brielle - De rechtbank in Rotterdam heeft vorige week de 77-jarige Ronald B. een gevangenisstraf van 30 maanden opgelegd voor het meermalen verkrachten van zijn dochter.

De man heeft zijn minderjarige dochter gedurende een periode van zes jaar stelselmatig gedwongen tot het ondergaan van seksuele handelingen. Tijdens de zitting gaf hij aan dat het misbruik al begonnen was toen ze ongeveer 8 jaar oud was. Voor het misbruik onder haar 12e wordt hij echter niet veroordeeld; de rechtbank stelt dat die handelingen niet bewezen kunnen worden.

De rechtbank neemt het B. kwalijk dat hij als ouder zijn kind een veilig thuis heeft ontnomen. ‘De verdachte heeft zich bij zijn handelen slechts laten leiden door zijn eigen lust- en behoeftebevrediging en hij heeft zich op geen enkele wijze bekommerd om de gevoelens, de kwetsbaarheid of het psychische en fysieke welzijn van het slachtoffer. Het is een feit van algemene bekendheid dat slachtoffers van een ernstig seksueel delict hier nog lange tijd de negatieve gevolgen van ondervinden. Dat de gevolgen voor het slachtoffer in deze zaak buitengewoon traumatisch zijn blijkt uit de door haar ter terechtzitting mondeling voorgedragen slachtofferverklaring, waarin zij aangeeft dat zij (meer dan twintig jaar later) nog iedere dag herbelevingen heeft en daarbij volledig in paniek raakt. Zij moet er nog dagelijks mee dealen.’ 

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de handelingen ruim twintig jaar geleden hebben plaatsgevonden en de verdachte inmiddels een gevorderde leeftijd heeft. Ook wordt er rekening gehouden met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant